söndag 27 oktober 2013

FOTOTRISS 236

Veckans tema i Fototriss är En låt. 


Här kommer vårt bidrag, som är hämtat från vårt bildarkiv. Tre olika låtar, tre olika upphovsmän. 
Kan ni gissa? Efter sista bilden kommer svaret.








Första bilden är tagen vid Knallis kolmila i Bergslagens finnskogar i augusti i år. Låten är "Jag väntar vid min mila" av Dan Andersson, tonsatt av Gunnar Turesson.

Andra bilden är tagen när Ingrid var på stick-kurs i Sätergläntan, Insjön där hon fotograferade en kursdeltagare på spinnkurs. Låten är således "Den gamla spinnrocken" av Billy Hill, svensk text Fritz-Gustaf.

Sista bilden är tagen på Copacabana i Rio de Janeiro i februari 2010. Låten är "Deidres samba" av Cornelis Vreeswijk. Kanske lite svår att gissa, vi fick inte med den berömda "Sockertoppen" i bakgrunden.

Fler låtbilder finns här




lördag 19 oktober 2013

FOTOTRISS 235

Veckans tema i Fototriss är Rosa. Det är Helena som vill uppmärksamma Cancerfondens Rosabandetkampanj. Här kommer vårt bidrag.

Första bilden är en Flamingo som fanns nära till hands liksom den andra bilden som är ett kort som vi fick av våra vänner till Alla Hjärtans Dag.

För att få en tredje bild gick vi till närmaste livsmedelsaffär och hittade där geléhallon. Vi köpte dock inga, vi nöjer oss med att bara titta på godsakerna.







Fler bilder på temat hittar du här

söndag 13 oktober 2013

FOTOTRISS 234

Efter ett långt uppehåll med flytt och andra bestyr är det dags att köra igång med fototrissandet igen. Här är våra bidrag till veckans tema som är Så här ser det ut där jag är.

Bilderna är tagna på en promenad strax efter lunch på lördagen vid sjön Magelungen strax söder om Stockholm. En härlig brittsommardag med strålande sol.




Fler bilder på temat finns här