söndag 29 april 2012

FOTOTRISS 175


Temat den här veckan i Fototriss är text i bild. 

Vi tog en promenad till sjön Drevviken där det finns ett s.k. Arboretum, en samling träd av olika sorter som planterades vid förra sekelskiftet. Det finns informationsskyltar vid varje träd med upplysningar om trädets egenskaper och historia. 

'

En bit därifrån såg vi den här skylten med varning för svag is. Isen är inte bara svag, den finns överhuvud taget inte nu i den spirande vårgrönskan.


Väl hemkommen är det skönt att sätta sig ner med en kopp te. 



Fler bilder på temat finns här.

lördag 14 april 2012

FOTOTRISS 174

Veckans tema i FOTOTRISS är fyrkantig. 
Dessutom är det tävling med fina priser från Coolstuff.

Vårt första bidrag innehåller många fyrkanter, hela datorn och nästan alla tangenter har fyra kanter. Pekplattan framträder ju också med sin upplysta fyrkant.

Ett korsord innehåller många, många fyrkanter. 
Här har hustrun påbörjat DN:s fredagskryss.



Spelplanen på det gamla klassiska Monopol-spelet är väldigt fyrkantigt.
Dessutom är det kantat med fyrkanter i form av gator, järnvägsstationer, fängelse m.m.



Fler fyrkantiga bilder finner du på FOTOTRISS


lördag 7 april 2012

FOTOTRISS 173

Veckans tema i Fototriss är lång. Vad kan då passa bättre än en bild på mig, som hustrun har tagit,  då jag (som är 187 cm) möter världens längsta man. Han är 272 cm lång och står utanför Guinness World Record Museum i Köpenhamn. Han var född 1918 och dog endast 22 år gammal 1940.



Här är en bild på mig och en liten kille på 3 år, där skillnaden i längd är ungefär densamma som förra bilden fast tvärtom.


Denna långa bänk finns i Monica Zetterlunds park i Stockholm. När hustrun satte sig på bänken började Monica Zetterlunds musik spela i högtalarna.


Fler "långa" bilder finns på FOTOTRISS